Fysio Flow

Hvad er Fysio Flow

Fysio Flow er en træningsmetode der arbejder med kroppens  – eller kroppens bindevæv. Formålet er at give større og mere fri bevægelighed samt at aktivere kroppens ro- og hvilesystem.

Du kender sikkert fornemmelsen af at føle dig lidt “stiv i betrækket” kroppens facier eller bindevæv er ligesom groet lidt fast. Det kan give smerter hist og pist  – som starter et sted og snart et andet sted.

Med fokus på åndedrættet der afstresser, og med bløde stræk og rolige bevægelser mobiliseres dit bindevæv – fascie systemet, så smerter og stivhed i kroppen reduceres.

Hvad er fascie og bindevæv

Indenunder huden ligger kroppens mange lag af fascie og bindevæv – det findes overalt i vores krop. Det kaldes fascie systemet og giver kroppen en sammenhæng fra fødderne til toppen af hovedet. Fasciernes forskellige lag glider i forhold til hinanden ved hjælp af en speciel sammensat væske.

Skader, inaktivitet, stillesiddende arbejde mm. udtørrer denne væske med nedsat bevægelse og ømhed eller smerter som følge.  Optimal bevægelse og en god fornemmelse for bevægelse kræver derfor, at der er et godt “glid” mellem alle disse lag. Det er altså ikke kun vores muskler som står for god bevægelighed, men i lige så høj grad væsken i bindevævet, der sikrer et optimalt “sliding system”. Fysio Flow træning er med til at vedligeholde eller genoprette denne væskebalance.

Hvordan og Hvor kan du træne det

Jeg arbejder med Fysio Flow i næsten alle øvelser og integrerer det i holdtræningen sammen med pilates. Det er også muligt at få tilrettelagt et personligt program.