Fysio Flow

Fysio Flow – som terapeutisk træning

FysioFlow er en træningsmetode der tilstræber at øge cirkulationen i kroppen og smidiggøre kroppens mange lag af facier. Ved at arbejde med kroppens faciesystem er der mulighed for at skabes større og mere fri bevægelighed. Samtidig aktiveres kroppens “hvilesystem” Inspiration til de bløde bevægelser er hentet i yoga og pilates verdenen.

Kroppen “husker” og der kan gemme sig mange følelser i spændinger og ubalancer – når der gives slip på disse kan der derfor komme både fysiske og følelsesmæssige uvante reaktioner, typisk i løbet af det første døgns tid. 

Målgruppen er de klienter der:

  • Ønsker at blive mere smidig og øge kroppens bevægelighed
  • er udfordret med stress og ønsker mere ro i hverdagen.
  • Oplever smerter i led og muskler.
  • Har en bindevævsproblematik/sygdom.
  • Bare oplever stivhed i kroppen.

Hvad er bindevæv/facie

Du kender sikkert fornemmelsen af at føle dig lidt “stiv i betrækket” Du har måske smerter “hist og pist” – det er med stor sandsynlighed kroppens bindevæv – eller facier der ligesom groet lidt fast. 

Indenunder huden ligger kroppens mange lag af fascie og bindevæv – det findes overalt i vores krop og giver kroppen en sammenhæng fra fødderne til toppen af hovedet. Fasciernes forskellige lag glider i forhold til hinanden ved hjælp af en speciel sammensat væske.

Skader, inaktivitet, stillesiddende arbejde, sygdom af forskellig karakter udtørrer denne væske, med nedsat bevægelse og ømhed eller smerter som følge.  Optimal bevægelse og en god fornemmelse for bevægelse kræver derfor, at der er et godt “glid” mellem alle disse lag. Det er altså ikke kun vores muskler som står for god bevægelighed, men i lige så høj grad væsken i bindevævet, der sikrer et optimalt “sliding system”. Fysio Flow træning er med til at vedligeholde eller genoprette denne væskebalance.

Hvordan og Hvor kan du træne det

Jeg arbejder med Fysio Flow i næsten alle øvelser og integrerer det i holdtræningen sammen med pilates. Det er også muligt at få tilrettelagt et personligt program.